extra treinstellen tussen zwolle en emmen

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en beide provincies financieren de uitbreiding van het vervoer. Het totale bedrag is € 6 miljoen, waarvan het Rijk € 3 miljoen en ook Overijssel en Drenthe gezamenlijk € 3 miljoen betalen.

Daarnaast gaat de provincie Overijssel in nauwe samenwerking met Zwolse onderwijsinstellingen en bedrijven bekijken wat de mogelijkheden zijn om de reizigersstromen nog beter over de dag te verspreiden, zodat de vraag naar en aanbod van het vervoer beter op elkaar aansluiten.

Arriva rijdt, in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe, sinds eind 2012 de Vechtdallijnen met 14 treinen. Het aantal reizigers is de afgelopen twee jaar sterk gegroeid en die trend lijkt zich ook naar de toekomst door te zetten. Afhankelijk van de vraag wordt de inzet van het beschikbare materieel hier op afgestemd door met langere of kortere treinen te rijden. Deze maatregelen zijn op dit moment voldoende om de drukte in goede banen te leiden.

De gedeputeerden Gerrit Jan Kok en Henk Brink, verantwoordelijk voor openbaar vervoer in Overijssel en Drenthe, verwachten dat met de capaciteitsverruimende maatregelen en de afspraken met onderwijsinstellingen en organisaties de reizigers ook in de toekomst op een comfortabele manier van de Vechtdallijnen gebruik kunnen blijven maken. Het vervoer wordt hiermee ook aantrekkelijker voor nieuwe reizigers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.