erben ruilt alle medailles in voor winst elfsteden

Erben Wennemars wil al zijn medailles die hij in zijn schaatscarrière verdiende, wel inruilen voor winst van de Elfstedentocht. Dat zegt Erben in reactie op het besluit van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden dat voortaan ieder lid mee mag doen.

Als de tocht der tochten de afgelopen jaren nog verreden was, dan zou slechts twee derde van de leden mee hebben mogen doen. De vereniging ziet ook in dat dat wel heel rauw op het dak gevallen zou zijn van de uitgeslotenen en heeft die regel nu laten vallen. Wennemars: “Stel je voor, het is vijftien jaar geleden dat die tocht verreden is, en dan wordt ie verreden en dan mag je niet mee doen…”

Die kans loopt de schaatser uit Dalfsen nu niet meer. “Maar áls hij al verreden gaat worden, dan is de kans dat ik hem win wel ieder jaar weer een stukje kleiner”, aldus Wennemars. “Ik hou me nog steeds voor dat ik wel kan winnen, ik ben nog een actief schaatser. Maar ik ben wel al 39 jaar dus ieder jaar worden mijn kansen minder.”

Wennemars vraagt zich trouwens wel af hoe je een Elfstedentocht vandaag de dag nog kunt organiseren. Vijftien jaar geleden is die voor het laatst verreden. “Toen was het al een gekkenboel. In deze tijd van social media… Ik weet het niet.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.