dubbelconcert vrouwen en mannenkoor

Het Overijssels Russisch Vrouwenkoor Radujsja en het Overijssels Byzantijns Mannenkoor (OBMK) geven op zaterdag 22 november vanaf 19.30 uur samen een concert in de St. Brigittakerk aan de Nering Bögelstraat 1 in Ommen. De koren zingen Russisch-orthodoxe liederen en Russische volksliederen die zonder begeleiding gezongen worden en beiden hebben zich al bewezen tijdens diverse optredens.

Radujsja is het Russische woord voor ‘wees blij’ en dat hoopt het vierstemmig koor bestaande uit 28 leden, op het publiek over te brengen onder leiding van Adelya Malikov-Rakhimova. Het repertoire wordt voortdurend uitgebreid en een optreden van dit amateurkoor, dat mevrouw Drs. A.Th. B. Bijleveld-Schouten (Commissaris van de Koningin) als beschermvrouwe heeft, is altijd een streling voor het oor. Een samenwerking van het OBMK met een aantal dames heeft 5 jaar geleden geleid tot het oprichten van Radujsja, die dit jaar haar eerste lustrum heeft gevierd.

Het OBMK onder leiding van de heer Marian Stouwdam bestaat uit 36 leden. Het koor streeft ernaar om via de tonen van lage bas- en hoge tenorregisters toehoorders diep te raken, daarbij gebruik makend van dynamiek en expressie. De lijfspreuk van de dirigent ‘Je moet er kippenvel van krijgen’, zegt in dit verband alles.

Voor nadere informatie kun je kijken op www.radujsja.nl en www.obmk.nl Van beide koren zijn recente cd’s te koop in de kerk of via de websites van de koren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.