de vierde klasse h in vogelvlucht

Dat de Witkampers kampioen worden in 4H lijkt een zekerheidje. De ploeg won de eerste tien wedstrijden en staat nu al een straatlengte voor. Gaan ze op dit tempo door dan is de titel op 22 maart al binnen, zeven speelrondes voor het einde.

Na Witkampers begint de ongekend grote middenmoot die eigenlijk doorloopt tot en met hekkensluiter IJsselstreek. Een scenario als vorig seizoen, waarbij op de laatste speeldag nog acht ploegen konden degraderen, is zeker niet ondenkbaar. De Vierde Klasse in vogelvlucht:

Holten en Koninklijke UD scoorden erop los zondagmiddag, op Sportpark Meermanskamp werd het 3-3. Buiten de vele goals zagen de toeschouwers ook de nodige kaarten voorbij komen. Julio Kapit van Koninklijke UD kreeg er zelfs twee en maakte de wedstrijd dus niet vol. Namens Holten kreeg Werner Lubbersen rood wegens ernstig gemeen spel. UD blijft zevende, Holten zakt een plekje en staat nu derde.
Weinig ploegen hebben het de Witkampers dit seizoen moeilijk kunnen maken, maar Diepenveen was zondagmiddag heel dicht bij een stunt. Op De Zunnebarch stond de ploeg van trainer Ralph Mens heel lang op voorsprong, maar in de slotfase trokken de Witkampers toch aan het langste eind: 1-2. Voordat de ploeg uit Laren gelijkmaakte werd Jeffrey Mooren nog met twee gele kaarten van het veld gestuurd, volgens de thuisploeg beiden discutabel.
De Gazelle ging op bezoek bij SV Zwolle en keerde puntloos huiswaarts. Op Sportpark De Marslanden verloren de Deventenaren met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Koen Hultink, na 32 minuten spelen passeerde hij doelman Steven Smals van De Gazelle. Doordat hekkensluiter IJsselstreek ook verloor, blijft De Gazelle voorlaatste.
In Bathmen had ABS geen enkele moeite met Ulu Spor, het werd maar liefst 6-1. Na amper een half uur spelen stond het al 4-0, een monsterscore lag in het verschiet. In de tweede helft nam ABS gas terug en redde Ulu Spor zelfs de eer. Doordat de concurrentie ook won blijft ABS zesde. Het gat met de degradatiezone is wel groter geworden, dat is nu zeven punten.
FC RDC won met 3-0 van Broekland. Grote man bij de Deventenaren was Gino Natar, hij nam twee doelpunten voor zijn rekening. De andere treffer werd gemaakt door Martijn Mulder. Ook voor FC RDC geldt dat de ploeg niet stijgt of daalt, het blijft 5e, maar dat de voorsprong op de onderste regionen wel groter wordt. In die onderste regionen bevindt Broekland zich voorlopig nog wel. Zij zakken naar plek 9 en staan nog maar één punt boven de gevreesde streep.
Na vier wedstrijden zonder zege was er eindelijk weer eens succes voor Dalfsen. De ploeg won bij hekkensluiter IJsselstreek met 2-5. Gemakkelijk ging dat niet, halverwege stond het nog 2-1 voor de Deventenaren. Man of the match was Wouter Middelveen. Met zijn hattrick had hij een groot aandeel in de Dalfser zege. De roodgelen passeren op de ranglijst OVC en staan nu net boven de degradatiestreep. IJsselstreek blijft voorlopig laatste.
Haarle mag zich voorlopig de grootste concurrent van aanstaand kampioen Witkampers noemen. De ploeg won in eigen huis met 1-0 van OVC’21, waardoor het stijgt naar de tweede plaats. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de 29e minuut gemaakt door Arnon Zwijnenberg. OVC’21 zakt naar de elfde plek, een positie die aan het einde van het seizoen nacompetitievoetbal betekent.
Stand 4H:

1. Witkampers 10 – 30

2. Haarle 10 – 19

3. Holten 10 – 18

4. SV Zwolle 9 – 17

5. FC RDC 10 – 17

6. ABS 9 – 15

7. Kon. UD 10 – 13

8. Diepenveen 10 – 11

9. Broekland 10 – 11

10. Dalfsen 10 – 11

11. OVC 9 – 10

12. Ulu Spor 10 – 8

13. Gazelle 10 – 7

14. IJsselstreek 10 – 7

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.