dames asc62 winnen van ozc 1 2

Dames 1 van ASC ’62 heeft dit weekend de streekderby van OZC gewonnen. In Ommen werd het 1-2. De dames uit Dalfsen stuurden ons een verslag.

‘In de 1e helft misten de Dalfsenaren de kansen waardoor het bij rust slechts met 0-1 voor stond. Bij ASC’62 was alles gericht op de aanval en daar had OZC het zichtbaar moeilijk mee. De ploeg uit Dalfsen gebruikte de 1e helft om het debacle van de verloren wedstrijd van vorige week naar de achtergrond te voetballen. De goed keepende goalie uit Ommen had een antwoord op een schot op doel van de voet van Susan Borger en liet ook daarna nog een paar keer zien dat de doelpunten niet cadeau werden gedaan deze middag. Het vinden van de vrije man in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied ging via mooie combinaties tussen Marleen Holsappel en Rebecca Endeman steeds beter wat resulteerde in de 0-1 ruststand doordat Ingrid Lans via een prachtige aanval waaraan de nodige individuele acties vooraf gingen de 0-1 binnenschoot. Met die stand werd ook de rust bereikt.

In de 2e helft probeerde OZC het spel wat meer naar zich toe te trekken maar toch konden zij slechts toezien hoe Alie Tempelman uit een prachtige voorzet van Eva Visscher de bal loepzuiver en snoeihard tegen de touwen kopte. Dit kort nadat het er op leek dat Danielle Visscher in het veld zou komen voor Alie Tempelman. Maar doordat deze werd uitgesteld, kon Alie Tempelman nog net voor haar wissel de verdiende 0-2 binnenkoppen.

Duidelijk was te zien dat de ploeg uit Dalfsen vanaf dat moment op twee gedachten hinkte. De voorsprong verdedigen of doorgaan met het aanvallende spel. De thuisploeg maakte gebruik van deze twijfel en zette het laatste gedeelte van de wedstrijd nog eens aan waarbij met name de sterke nummer 3 van OZC haar spelers naar voren jaagde. En zoals zo vaak wanneer een ploeg uit de subtop het opneemt tegen een mogelijke degradatiekandidaat viel de aansluitingstreffer ongeveer een half uur voor tijd. Een doelpunt waarbij vermeld moet worden dat de spits van OZC deze via een klutsbal in bezit kreeg.

Vanaf dat moment was de wedstrijd meer spannend dan hoogstaand ook omdat het publiek uit Ommen er nog even achter ging staan maar zowel Mariska Lans als Esther Visscher waren hier niet erg van onder de indruk. ASC’62 knokte zich door goed verdedigend werk van Anne Bremmer en Eva Dalhuisen naar het einde en wist de volle drie punten uit Ommen weg te slepen. De beide trainer-coaches, Sander Volkerink en Erik Laarman waren tevreden met de drie punten en concludeerden dat de ASC-selectie met deze overwinning op de goede weg is maar nog wel stappen moet zetten om de tegenstander met meer gemak te bestrijden en de wedstrijd eerder in het slot te gooien.

Volgend weekeinde staat de wedstrijd tegen voormalig hoofdklasser HTC uit Zwolle op het programma. Wederom een derby en dit belooft opnieuw een spektakel te worden in deze 1e klasse die vol zit met Zwolse ploegen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.