bv natuurlijk bouwen met kalkhennep

Rens Borgers: ‘‘Je kunt kalkhennep eigenlijk overal in huis toepassen, binnen en buiten en in de vloeren, gevels en de daken. Kalkhennepmuren zijn massief en kunnen zo dienen als een scheiding tussen binnen en buiten. Het enige dat je nodig hebt is een dragende constructie, zoals bijvoorbeeld een houden skelet’’.

‘‘Kalkhennep wordt gemaakt van kalk, hennep hout en wat mineralen om het te verharden. Alle materialen zijn compleet natuurlijk. De kalk die ik gebruik is zo zuiver dat het in de voedingsindustrie wordt gebruikt Het zit bij wijze van spreken gewoon door je yoghurt ’s ochtends. Eigenschappen van het materiaal zijn dat het goed warmte en geluid isoleert, niet brandt, niet schimmelt, CO2 opneemt en de vochthuishouding regelt. Dit laatste betekent dat de muren vocht opnemen en langzaam weer afgeven, waardoor je nooit pieken in je huishouden hebt, een behaaglijk gevoel creëert en de thermostaat standaard twee graden lager kan.’’

‘‘Qua prijs is kalkhennep vergelijkbaar met de reguliere bouw. Het materiaal is vrij prijzig, maar je hebt slechts een materiaal nodig om de hele muur te bouwen. Dit betekent dat er niet gemetseld hoeft te worden en dat er bijvoorbeeld ook geen isolatiemateriaal nodig is. Doordat de kalkhennep ook nog eens ter plekke wordt gestort, kun je naadloos aansluiten op bijvoorbeeld de kozijnen.’

Wil je meer informatie over bouwen met kalkhennep? Neem dan contact op met Rens Borgers van Ecobouw Salland via www.ecobouwsalland.nl. Heb je zelf een vraag aan een van de ondernemers van de BV Natuurlijk? Stuur je vraag dan naar info@bvnatuurlijk.nl. Ook kun je kijken op www.bvnatuurlijk.nl voor meer informatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.