burgemeestersontbijt in gemeentehuis dalfsen

Kinderen van De Wegwijzer uit Nieuwleusen brengen dinsdag om 8.30 uur een ontbijt bij wethouder Van Leeuwen op het gemeentehuis. In het bedrijfsrestaurant geven ze met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Ruim 500.000 kinderen op zo’n 2.500 basisscholen ontbijten samen in deze nationale week.

Wethouder Van Leeuwen onderstreept hiermee het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de wethouder kennis met elkaar en wisselen ze van gedachten over hoe je gezond kunt ontbijten.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 225 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.