Home / archiefcentraal / burgemeester noten ben dankbaar

burgemeester noten ben dankbaar

Ikzelf heb lang geleden, voor de grap natuurlijk, wel eens overwogen om onze dochter Hazel en onze zoon Wally te noemen. Zou inderdaad grappig zijn geweest maar niet echt leuk natuurlijk. Een oude studiegenoot van me heet Ben Dankbaar. Zijn vader heette ook zo. Een grappige naam? Ik weet het niet. Misschien is het juist een heel serieuze naam. Ben heeft trouwens niet erg onder zijn naam geleden. In ieder geval is hij er hoogleraar mee geworden en dat is toch nog steeds niet verkeerd.

Het mooie van zijn naam is dat er een opdracht in ligt opgesloten. Al helemaal als je er een uitroepteken achter zet. Als je zegt: “Ben Dankbaar!”, dan formuleer je het niet als een mogelijkheid maar als een verplichting. Misschien gaat dat wat ver, misschien is het zelfs tegenstrijdig. Je kunt iemand niet verplichten om dankbaar te zijn. Net zo goed dat je iemand niet kunt verplichten om vrolijk of gelukkig te zijn. Dus het kan niet, maar ik zou het af en toe wel graag willen. Uitroepen: Ben Dankbaar!!!!”.

Zeker als je leest over het project van Anja en Elise Visscher en Nadja Ottens. Deze drie vrouwen ervaren in hun eigen leven veel om dankbaar voor te zijn. Dit in schril contrast tot de slachtoffers van mensenhandel die vaak proberen in afschuwelijke omstandigheden iets van hun menselijke waardigheid te behouden.

Met een knipoog naar het record van de langste vlaggenlijn door Dalfsen, gerealiseerd door de Oranjevereniging in het voorjaar, wordt vanaf 5 november, Dankdag, een vlaggenlijn gemaakt van dankpunten. Dit is iets nieuws, maar het komt op het volgende neer: u kunt op diverse verkooppunten voor € 1,- een vlaggetje kopen. Daar kunt u uw eigen punt van dankbaarheid opschrijven; een dankpunt dus. En dat vlaggetje wordt uiteindelijk opgehangen. Zo ontstaat er een vlaggenlijn van dankpunten én zo wordt er geld ingezameld voor het goede doel: de bestrijding van vrouwenhandel. Ik heb al een vlaggetje gekocht.

Ik heb in mijn leven veel om dankbaar voor te zijn. En iets van die dankbaarheid delen kan dan ook geen kwaad lijkt me.

Han Noten

Burgemeester

h.noten@dalfsen.nl

Lees ook

Politiek Verwoord: D66

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.