bieb op school voor de wegwijzer

Basisschool De Wegwijzer en de Bibliotheek Dalfsen/Nieuwleusen hebben maandag een samenwerkingsverband getekend wat betreft het leesbevorderingsprogramma ‘de Bibliotheek op school’.De basisschool en de Bibliotheek gaan intensief samenwerken om ervoor te zorgen dat de leerlingen meer plezier krijgen in lezen.

1 op de 9 Nederlanders is laaggeletterd. 25 procent van de basisschoolleerlingen verlaat de school met een taalachterstand van 2,5 jaar. De remedie is: leeskilometers maken! Met 15 minuten vrij lezen per dag leest een kind 1 miljoen woorden per jaar en groeit de woordenschat met 1000 woorden per jaar. Wanneer kinderen plezier krijgen in lezen gaan ze meer lezen, worden ze er beter in en kunnen ze beter leren en participeren in de maatschappij.

Het landelijk programma van de Bibliotheek op school is een strategische aanpak die het plezier in lezen vergroot en de leesvaardigheid van kinderen meetbaar verbetert. Twee leerkrachten van de Wegwijzer volgden de cursus “Open Boek” van de Bibliotheek, een derde volgt hem momenteel. Bibliotheek en school trekken samen op en het leesplan staat centraal. De Bibliotheek zorgt voor een vernieuwde schoolbibliotheek met een uitleensysteem, er worden nieuwe werkvormen ingezet en activiteiten georganiseerd. Alles met het doel om het leesplezier te vergroten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.