Home / archiefcentraal / asc hard onderuit tegen dieren

asc hard onderuit tegen dieren

ASC heeft in eigen huis met 1-5 verloren van Dieren. In een fel duel, met als gevolg aan beide kanten een rode kaart, lukte het Dieren om aan het langste eind te trekken. Door de overwinning van Dieren komt de ploeg dichter tegen de middenmoot aan.

Op sportpark ‘Gerner’ van ASC vond een enerverende wedstrijd plaats met veel te zien voor de supporters. Dieren pakte duidelijk vanaf het begin het betere van het spel, wat al snel resulteerde in kansen. In de 17de minuut was het raak. De 0-1 werd gemaakt door Kay van Scharrenburg. Dieren bleef daarna het betere van het spel houden. ASC moest vorige week nog genoegen nemen met een punt tegen SVI en daarom waren de punten in deze wedstrijd extra belangrijk, maar SVI kwam in de eerste helft niet terug in het spel. Vlak voor rust viel daarom ook nog de 0-2. In de 43ste minuut kon Hiele Valburg de goal maken.

In de tweede helft kwam ASC beter aan spelen toe. In de 52ste minuut viel dan ook snel de 1-2. Waldo van Bruchem maakte voor ASC de aansluitingstreffer en zorgde dat ASC weer terug in de wedstrijd kwam. Het betere spel van ASC resulteerde ook in overwicht op het veld. In de 63ste minuut moest Niek van Asselt met direct rood van het veld af gestuurd worden door de scheidsrechter, waardoor Dieren met tien man verder moest. ASC voerde na de rode kaart de druk extra op. Maar met tien wist Dieren goed tegenstand te bieden. In de 85ste minuut kantelde de wedstrijd richting Dieren door een rode aan de kant van ASC. De in de 52ste minuut nog gevierde Waldo van Bruchem pakte deze directe rode kaart. Na de kaart had Dieren geen kind meer aan ASC. In de 86ste minuut viel de verlossende 1-3. ASC leek na de rode kaart van Van Bruchem de kluts kwijt te zijn, waardoor de ruimtes groter werden. In de 88ste minuut viel ook nog de 1-4 via Dave Berendsen. In de 90ste minuut viel de wedstrijd in zijn slot via de treffer van Rien, waardoor de wedstrijd tot zijn einde kwam op 1-5.

Door de overwinning van Dieren komt de ploeg dichterbij de middenmoot. ASC lijkt juist meer de aansluiting te verliezen met de middenmoot en moet nu ook uitkijken voor Dieren die nu op drie punten komt te staan. Volgende week speelt Dieren thuis tegen Kloosterhaar, ASC speelt dan uit tegen Hellendoorn.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.