Home / archiefcentraal / alle kids de kardoen op een taart

alle kids de kardoen op een taart

De Kardoen in Ommen bestond maandag 35 jaar en dat werd groots gevierd. Bakker ten Brinke kwam ‘s morgens al vroeg op school en heeft in de hal voor de jubilerende school een enorme slagroomtaart gemaakt, waarop alle leerlingen stonden afgebeeld met hun eigen fotootje.

Tijdens het maken van de taart kwamen de verschillende groepen voorbij om een kijkje te nemen en alvast wat van de slagroom te proeven. Na de ochtendpauze werd de Kardoenvlag gehesen en zongen de leerlingen en de leerkrachten uit volle borst het Kardoenlied.

Daarna was het eindelijk zover om de reuze taart te gaan proeven. Alle leerlingen waren het erover eens dat bakker ten Brinke voor een heerlijke traktatie had gezorgd. Ook de ouderraad van de school deed mee aan de feestvreugde en deelde aan alle leerlingen een pakje drinken uit.

Het was maandag 35 jaar geleden dat de Kardoen is begonnen aan de Korenbloemstraat in de bloemenwijk van Ommen met 70 leerlingen op de lagere school en 30 op de kleuterschool. Er waren toentertijd 3 leerkrachten voor de lagere school en 2 voor het kleuteronderwijs.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.