Home / archiefcentraal / agricola de sleutel heeft u zelf in de hand

agricola de sleutel heeft u zelf in de hand

Tijdens deze bijeenkomsten is er onder andere aandacht gevraagd voor de groeiende zorg over de winkelleegstand in, met name, Lemelerveld en Nieuwleusen. De prominente vraag was: Wat gaat de gemeente hier aan doen?

De vraag lijkt gemakkelijker dan het antwoord. De gemeente is geen eigenaar van de panden maar wil niet weglopen voor haar medeverantwoordelijkheid. De gemeente gaat graag de uitdaging aan deze problematiek in samenwerking met de ondernemersvereniging en eigenaren van de panden op te lossen. De eerste gesprekken zijn inmiddels al gevoerd. De eigenaren van de panden gaan over de huur, de ondernemers ondernemen en de gemeente faciliteert, met als doel om toekomstbestendige winkelgebieden te creëren.

In gezamenlijkheid kunnen wij heel veel doen, maar u als inwoner en consument heeft de sleutel in handen. Als u uw inkopen niet doet bij de plaatselijke middenstand of als u alleen de vergeten boodschappen bij de plaatselijke winkels koopt, zijn er onvoldoende inkomsten en zullen de winkels, ondanks onze gezamenlijke inspanningen, sluiten.

Ik roep u op: ga in gesprek met de plaatselijke ondernemersvereniging en geef aan wat uw wensen zijn, zodat zij hier op in kunnen spelen met als doel dat u in uw eigen dorp uw boodschappen blijft of gaat doen. Mede hierdoor blijft uw dorp leefbaar en vitaal. En wees eerlijk, het is wel zo gemakkelijk en duurzaam!’

Klaas Agricola

Wethouder

k.agricola@dalfsen.nl

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.