Home / archiefcentraal / afscheid van achterwachten energy ommen

afscheid van achterwachten energy ommen

De HIB-groep heeft afscheid genomen van twee van de achterwachten van het eerste uur. Ria van der Boon en Lutje Huijbregts waren al vrijwilligers sinds de opstart van de HIB-groep in 2000. Beide dames hebben altijd vol overgave hun rol als achterwacht vervuld en zijn daarvoor dus hartelijk bedankt met een bos bloemen.

De HIB-groep staat voor Hart In Beweging. Mensen die te maken hebben gehad met hartfalen kunnen onder professionele begeleiding van Henk Kampman het bewegen weer oppakken. Elke maandag tussen half negen en half tien is de groep in sporthal De Slaghen actief. Bij het sporten is altijd een zogenaamde achterwacht aanwezig. Deze 10 vrijwilligers, die bij toerbeurt aanwezig zijn, zijn opgeleid in reanimeren en werken met de AED.

Zo kan iemand die te maken heeft gehad met hartproblemen in een veilige omgeving en met lotgenoten de conditie opbouwen en vertrouwen in het lichaam terugwinnen. “Naast het bewegen is het sociale contact erg belangrijk, er wordt veel gelachen.“, vertelt Kampman: “Momenteel bestaat de groep uit ongeveer 12 leden, dus we zitten nog lang niet vol. Mensen zijn van harte welkom om erbij te komen.”

Voor meer informatie over de HIB-groep kunt u terecht op de site van Energy Ommen of bellen met Henk Kampman 0529-454611/06-30955355.

Lees ook

USV ontvangt Vilsteren voor de beker

NIEUWLEUSEN – Na een aantal oefenwedstrijden staat zondag voor USV de eerste officiële wedstrijd van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.