adegeest met overijssel derde bij resdentiecup

Net als vorig jaar mocht Loes Adegeest van de Stokvisdennen de eer van het Gewest Overijssel verdedigen bij de strijd om de Residentiecup in Den Haag. Het team van A- en B-junioren werd derde, achter Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland en voor Friesland, Gelderland en Noord-Brabant/Zeeland. Een mooie prestatie, ook in aanmerking genomen dat de twee beste gewesten een veel groter arsenaal aan schaatsers hebben dan Overijssel.

Adegeest veroverde individueel over 500 en 1500 meter ook de bronzen plak, ex aequo met Esmee Visser en achter winnares Tessa Boogaard en de zilveren Dione Voskamp. Ook bij de teamsprint behaalde Overijssel de derde plaats. Voor Jong-Oranjelid Adegeest was de schaatsdag toen nog niet voorbij; zij stond ’s avonds ook nog voor het eerst aan de start bij een wedstrijd voor de KPN Marathoncup.

Er werd hard gereden tijdens haar debuut op het hoogste niveau, maar desondanks reed ze hem bijna helemaal uit, een mooie ervaring rijker. In diezelfde wedstrijd reed voormalig Stokvisdennenschaatsster Sharon Hendriks uit Lemele al weer naar een heel knappe 11de plaats. Zij is nog maar kort weer aan het schaatsen na een zwaar skeelerongeval eind september.

In Deventer werd op de 1000 en 1500 meter ook goed gereden door een aantal junioren, met persoonlijke records voor C-junioren Timo van Vilsteren en Sybren Kemper, B-junioren Anke Breunis, Hermen Velthuis en Bram van den Broek en A-junior Bas Elst. Eerder al nam een team van de Stokvisdennen het in Deventer op tegen negen andere clubs. Alle leden van het team, Maud en Ties Eelman, Pleun van Vilsteren, Owen Kogelman, Michelle de Weerd en Maxim van Marle, reden daar een of twee mooie pr’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.