Home / archiefcentraal / aadje piraatje viert sinterklaas in de carrousel

aadje piraatje viert sinterklaas in de carrousel

Aadje Piraatje viert op zondag 30 november vanaf 15.00 uur Sinterklaasfeest in Theater De Carrousel in Ommen. Kaarten voor de familievoorstelling (2+) kosten 8 euro.

‘Al weer drie verschillende voorstellingen zijn er ontstaan in de afgelopen jaren van de drie succesvolle boeken rond de avonturen van de kleine, lieve Aadje piraatje. Vorig jaar kwam er ook een sinterklaas boekje uit waarin we zagen dat de grote piraten eigenlijk best een beetje bang zijn voor Sinterklaas en zwarte Piet….

Ton zal in deze vertelvoorstelling ,waarin zoals altijd de kinderen mogen meedoen. een aantal verhalen vertellen uit het nieuwste boek en tenslotte eindigen met het Sinterklaasverhaal. We maken mee dat Aadje van tanden wisselt, we bouwen samen met de andere piraten een piratensneeuwpop, Aadje leert lezen en we hebben last van een zware storm op zee. Tenslotte komt Sinterklaas langs met een stoomboot. Laat de kinderen verkleed als piraat komen want aan het einde van de voorstelling mogen ze zelf piraten spelen. De boeken zijn geschreven door Marjet Huibers die onder andere werkt voor Sesamstraat en de illustraties zijn van Sieb Posthuma , hij ontving vorig jaar een gouden penseel voor beste illustrator.

Ton Meijer

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. De afgelopen jaren ontwikkelde en speelde hij interactief kindertheater aan de hand van boeken van bekende nationale en internationale schrijvers en illustratoren. Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Ton is een warme persoonlijkheid die met veel liefde voor zijn publiek (jong en oud) speelt. Niets hoeft, veel mag.

Zo ontstond de eerste voorstelling rond Rintje, welke 300 keer speelde in theaters, bibliotheken en op scholen. Ook ontwikkelde Ton workshops voor het Rijksmuseum, het Haags Gemeentemuseum en het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer informatie over de kaartverkoop vind je op www.theatercarrousel.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.