zwols vocaal ensemble zingt in vilsteren

Het bekende Zwols Vocaal Ensemble, onder leiding van Martien Hovestad, treedt op zondag 12 oktober op in de Willibrorduskerk te Vilsteren. Het ensemble brengt een gevarieerd programma met geestelijke en wereldlijke muziek uit vele eeuwen. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is € 7,50. Na het concert is het landgoedcentrum geopend voor een drankje.

Het Zwols Vocaal Ensemble gaat binnenkort op tournee in Zweden. Speciaal voor dit concert in Vilsteren zullen zij delen uit hun Zweedse programma laten horen. Het bestaat uit een mix van wereldlijke en geestelijke muziek uit de 16de tot en met de 20ste eeuw. Zij zullen o.a. muziek uitvoeren van oude meesters als Tallis, Sweelinck en Bach. Daarnaast komen ook werken van Mendelssohn, Fauré, Strategier en Lauridsen aan bod. Speciale aandacht is er voor de Zweedse componist Wilhelm Stenhammar. Het volledige programma is te vinden op www.zwolsvocaalensemble.nl. Het koor wordt begeleid door Mannes Hofsink, orgel en Adriaan Koops, piano.

Het Zwols Vocaal Ensemble is in 1986 opgericht door dirigent Martien Hovestad. Het bestaat uit 31 amateurzangers aan wie hoge eisen worden gesteld. Met het ensemble streeft Martien naar een hoge kwaliteit en zo breed mogelijk repertoire waarin componisten uit vele Europese landen, vanaf de Renaissance tot en met de 20ste eeuw, aan bod komen. Om de drie jaar maakt het koor een concertreis naar het buitenland. Binnenkort vertrekt het ensemble naar Zweden om concerten te geven in o.a. Lund en Malmö.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Toegangskaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Een seizoenskaart voor 5 koorconcerten kost € 25,- . Reserveren is niet nodig. Jongeren tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen. Speciaal voor de wandelaars zal het landgoedcentrum vanaf 14.00 uur geopend zijn. En zoals gebruikelijk, kan men na het concert hier een drankje nuttigen bij de open haard en napraten met de zangers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.