Home / archiefcentraal / zwartepietevening discussie is onzin

zwartepietevening discussie is onzin

“Wij vinden de hele zwartepietendiscussie maar onzin”, zegt Tim Strampel van ZwartepietEvening uit Dedemsvaart. “Velen kunnen zich niet anders meer herinneren dan Zwarte Piet op deze manier. En ik ben ook van mening dat je dan zoiets niet zomaar kan veranderen. Want zeg nou zelf pepernoten zonder zwartepiet gaat natuurlijk niet. Voor de economie is dit ook helemaal niet goed, dus ik snap ook niet dat de tweede kamer er zo serieus op in gaat.”

Over de nieuwe ‘polderpieten’ is Strampel al helemaal niet te spreken. “Zeg nou zelf, dat klinkt toch niet? Ik vind het de afgezaagde versie van Zwarte Piet. Dan ben ik van mening dat je beter het hele Sinterklaasfeest kan afschaffen, wat natuurlijk zonde is. Want zie nou zelf hoe zo’n sfeer het in Nederland brengt.”

In het Vechtdal zie je voorlopig dus nog alleen maar Zwarte Pieten lopen. “Zolang het geen officiële wet is dat Zwarte Piet verboden is, gaan wij gewoon op deze voet door. Dus dit jaar zullen wij gewoon op dezelfde manier als vorig jaar langs de deuren gaan, wat natuurlijk heel gezellig was. Wij hebben er niks geen negatieve feedback op gekregen.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.