zelfs supporters van nac breda in vechtdal

Onlangs bracht de dataredactie van TC Tubantia de spreiding van voetbalsupporters in kaart door alle betaald voetbalorganisaties in Nederland te vragen naar de postcodes van de seizoenkaarthouders in het afgelopen seizoen. De ‘voetbalkaart’ geeft ook de voetbalsupporters in de regio Vechtdal weer en dat levert interessante conclusies op.

In het Vechtdal voert PEC Zwolle de boventoon, maar worden ook tal van andere clubs eens in de twee weken bezocht. Veel Vechtdallers reizen bijvoorbeeld af naar Enschede om in de Grolsch Veste FC Twente aan het werk te zien. Heracles en landelijk populaire clubs als Ajax en Feyenoord kunnen ook rekenen op de steun van mensen uit het Vechtdal.

Go Ahead Eagles wordt in het Vechtdal bijna niet bezocht met thuiswedstrijden. Opvallend is dat SC Heerenveen meer seizoenkaarten in het Vechtdal verkoopt, dan het veel dichterbij liggende Go Ahead Eagles.

In totaal supporten Vechtdallers maar liefst elf clubs. NAC Breda is wellicht de meest in het oog springende club. Een klein tiental reist bij iedere thuiswedstrijd van NAC af naar Breda voor ‘een avondje NAC’.

Vechtdal kent daarmee een grote groep voetballiefhebbers. De meeste Vechtdallers bezoeken vanzelfsprekend PEC Zwolle. Maar met ook fans voor FC Twente, Heracles, Vitesse, SC Heerenveen en NAC Breda kleuren voetbalsupporters het Vechtdal.

Ken jij, of ben jij iemand die een seizoenkaart heeft bij een betaald voetbalclub? Vechtdal Centraal is benieuwd naar de reden waarom je voor een bepaalde club kiest. Wil jij jouw voorkeur en reden voor een club uitspreken? Mail naar redactie@vechtdalcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.