wethouder trapt duurzaam project voor kids af

Wethouder Klaas Agricola heeft vrijdag 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, op de Heilig Hart school in Lemelerveld aan een groep van 70 kinderen het project Zonne-energie voor de kinderen gepresenteerd.

“Kinderen zijn ambassadeur van nieuwe initiatieven. De jeugd heeft immers de toekomst, en wij hebben de verplichting om die zo schoon en groen mogelijk in te richten. Vandaar dat wij in onze regio het Zonne-energie project op school zijn gestart”, laat De Groene Musketiers weten.

Alle kinderen in gemeente Dalfsen krijgen dit pakket gratis (meer dan 400 kinderen- groep 6-8) op school uitgereikt waarbij een stukje begeleiding en informatie door De Groene Musketiers verzorgd wordt. Zonne-energie op school is een educatief project rond zonne-energie en klimaat, speciaal voor basisscholen. Het doel is om binnen en buiten school een bijdrage te leveren aan een meer duurzame samenleving.

“Het is de bedoeling om met een speciale les over zonne-energie, met behulp van educatief materiaal ten aanzien van duurzaamheid een eigen houding te ontwikkelen. Met deze Zonne-bouwpakket kunnen de kinderen al lerend spelen met wat schone en duurzame energie is. Het toont de kinderen hoe zonne-energie de motor in gang zet van 6 verschillende voorwerpen: windmolen, vliegtuig, boot, zweefvliegtuig, hondje en auto. Je kunt telkens weer een ander voorwerp maken. De kit bestaat uit 33 stukken, een zonnepaneel, een motor en een gedetailleerde gebruiksaanwijzing. Er zit geen gereedschap bij, enkel een tang. De workshop laat o.a. zien hoe de kinderen hiermee om kunnen gaan.”

Junior Groene Musketiers

“Daarnaast stimuleren we de kinderen om via een nieuwe site, speciaal voor de kinderen gemaakt deel te nemen aan onze activiteiten die we speciaal voor de kinderen aankomend jaar zullen gaan organiseren. Zij kunnen dit doen door Junior Groene Musketier te worden. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel.” Kijk voor meer informatie op www.degroenemusketiers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.