Home / archiefcentraal / wethouder smid regie pakken of geven

wethouder smid regie pakken of geven

De overheid moet stimuleren dat burgers zelf de handen uit de mouwen gaan steken. Daarbij wordt maar al te vaak uit het oog verloren dat in de lokale samenleving al heel veel werk, onbezoldigd, ten dienste van de samenleving wordt gedaan.

Momenteel doe ik een kennismakingsronde langs de Plaatselijke Belangen in onze gemeente. Naast persoonlijke kennismaking met een deel van de bestuursleden, laten deze vertegenwoordigers mij ook hun gebied zien. Vertellen ze waar ze trots op zijn. Tonen ze aan dat er volop betrokkenheid is bij hun woon- en leefomgeving en de mensen die daar deel van uitmaken. Niet omdat ze daartoe gedwongen worden, maar omdat het als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Omdat alleen gezamenlijk mooie resultaten kunnen worden bereikt. Zo wordt duidelijk dat de mensen in de samenleving zaken oppakken die van belang zijn voor de leefbaarheid in hun gebied.

En moeten we dat dan opnieuw organiseren? Nee, het is zaak dat de lokale overheid daar op een goede wijze op inspeelt. Daarbij verantwoordelijkheid neemt, maar ook geeft. Daarvoor zijn niet altijd pasklare antwoorden, maar kan al doende geleerd worden. Dat vraagt de bereidheid tot samenwerking en een open houding. Bij onder meer de uitwerking en uitvoering van de beheerplannen voor het openbaar gebied gaat dat aan de orde komen. Juist u als bewoner weet het beste wat er van belang is in uw dagelijkse woon- en leefomgeving.

Wethouder Klaas Smid

Gemeente Ommen

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.