waterschap neemt waterbeheer over van dalfsen

Het Waterschap Groot Salland heeft het beheer en onderhoud van het water overgenomen in de gemeente Dalfsen. Dat betekent dat inwoners voor al hun vragen, opmerkingen of klachten over water contact kunnen opnemen met het waterschap.

Voor al het water in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld geldt dat het Waterschap Groot Salland nu het beheer en onderhoud uitvoert. Dus bijvoorbeeld het maaien van waterbodems en oevers, maar ook het verwijderen van waterplanten, riet, takken en vuil die de water aan- en afvoer belemmeren. Beide partijen vinden dat door het waterbeheer in één hand te nemen, doeltreffend kan worden gewerkt. Onder de noemer ‘Een nieuwe buur voor inwoners van de gemeente Dalfsen’ ontvangen inwoners van de gemeente Dalfsen die naast overgenomen water wonen deze week een brochure in de brievenbus.

Waterwet

Door de komst van de Waterwet is de taakverdeling van water tussen gemeenten en waterschap veranderd. De kern van de Waterwet is namelijk het beheer en onderhoud van water zoveel mogelijk in één hand houden. De gemeente Dalfsen en het Waterschap Groot Salland hebben daarover afspraken gemaakt. Het uitgangspunt is duidelijk: het waterschap heeft het beheer en onderhoud van water in de gemeente Dalfsen één op één overgenomen van de gemeente.

Afspraken met andere gemeenten

Dalfsen is de achtste gemeente waar het waterschap verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud aan sloten en vijvers. De gemeente Olst-Wijhe, Hardenberg, Kampen, Staphorst, Deventer, Hellendoorn en Raalte gingen voor.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.