visser moet auto afstaan aan messentrekker

Een 38-jarige Zwollenaar is zondag op gewelddadige wijze beroofd van zijn auto toen hij met zijn dochtertje aan het vissen was in het Overijssels Kanaal tussen Dalfsen en Heino. De man moest onder bedreiging van een steekvoorwerp zijn grijze Ford Focus afstaan. De politie zoekt ook contact met getuigen waaronder twee fietsers.

De Zwollenaar zat rond 18.30 uur in het gezelschap van zijn dochtertje te vissen. Het viel hem op, dat onder het viaduct van de Ganzepan een man hem stond te observeren. Niet veel later sprak deze hem aan. De visser vond, dat de man vreemd gedrag vertoonde en plotseling werd hij vastgepakt. De verdachte eiste daarbij de autosleutels van de Zwollenaar. Er ontstond een worsteling en plotseling werd het slachtoffer met een steekvoorwerp bedreigd.

De vreemde man bleef zijn autosleutels opeisen en om te voorkomen dat de situatie voor zijn dochter escaleerde, gooide hij de sleutel bij hen vandaan. De man pakte de sleutels en ging er in de auto van de Zwollenaar vandoor via de Zwolseweg in de richting van het viaduct. Het gaat om een grijze Ford Focus met het kenteken 63 JT-FN. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en heeft de vader en dochter op het politiebureau opgevangen en een eerste verklaring opgenomen.

De auto staat landelijk gesignaleerd en de politie adviseert om geen eigen actie te ondernemen maar de politie te bellen.

Verdachte

Het signalement van de blanke man is: hij wordt op 35 jaar geschat en is ongeveer 1.80 m lang. Hij heeft een tenger postuur en gemillimeterd haar. Ook heeft hij een ietwat ingevallen gezicht. Hij droeg zondag een legergroene jas met grote zakken, een spijkerboek en donkere schoenen.

Vlak voor het incident moesten twee fietsers voor de man uitwijken omdat hij op het fietspad stond. De politie wil graag met deze mensen spreken. Misschien zijn er ook andere mensen die iets over de man en de gestolen auto weten. Het telefoonnummer van de politie is 0900-8844.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.