usv verslaat ook bornerbroek

De riante overwinning die USV vorige week in en op Manderveen boekte kreeg tegen RKSV Bornerbroek op sportpark Hulsterlanden een passend vervolg. De 2-1 overwinning kwam echter niet eenvoudig tot stand.

USV kende een flitsende start. Na een prachtige voorzet van Thijmen Stegerman en dito afronding met het hoofd van Chiel de Weerd kwamen de blauwwitten in de 3e minuut al op voorsprong, 1-0. Ook na deze vroege treffer bleef de thuisploeg de bovenliggende partij. Met verzorgd combinatiespel kwam het een aantal keren gevaarlijk voor het doel van keeper Bas Schroten. Toch wel enigszins verrassend kwamen de gasten in de 34e minuut op gelijke hoogte. Een fabuleus afstandsschot van Peter Bolscher verdween zomaar bij de tweede paal in het doel van Daniël Kreileman. Binnen een minuut trok USV de wedstrijd weer naar zich toe. Een snelle aanval via Rick Timmerman vanaf de linkerflank werd in het centrum prima afgerond door Sander Schaeffer, 2-1. Frank Kuiper kreeg hierna een unieke kans om de 3-1 binnen te tikken maar zijn prikbal ging net naast het doel van Bornerbroek.

In de tweede helft kreeg het publiek een ander Bornerbroek te zien. In de defensie werd één op één gespeeld maar dat bood USV ook de gelegenheid met snelle counters de achterhoede van de ‘Brookers’ te ontregelen. Peter Slot van de Tukkers was dichtbij de gelijkmaker maar zijn striemende schot van zo’n 25 meter spatte uiteen op de deklat. Omdat USV verzaakte de uitgespeelde counters te verzilveren bleef het tot het eindsignaal van scheidsrechter Kuiper een spannende wedstrijd. De drie punten bleven uiteindelijk wel in Nieuwleusen. Door deze winst blijft het team van trainer Theo van ‘t Zand bovenin meedraaien in de klasse.

Zaterdag speelt USV om 16.00 uur op sportcomplex Westerpark in Beerzerveld de bekerwedstrijd tegen Mariënberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.