Home / archiefcentraal / usv rolt manderveen eenvoudig op

usv rolt manderveen eenvoudig op

USV herstelde zich in Manderveen uitstekend van de onverwachte nederlaag die het vorige week tegen Zenderen Vooruit leed. In het Twentse land overklasten de blauwwitten het zwakke Manderveen met maar liefst 0-7.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dannenberg dicteerde het team van coach Theo van ‘t Zand het spel. Met verzorgd voetbal werd constant de aanval gezocht. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Manderveen maar gescoord werd er niet. Dat gebeurde wel in de 18e minuut toen Valentijn Vogelzang’s vrije trap van zo’n 25 meter in het doel van Manderveen verdween, 0-1.

Een klein kwartier later werd Sander Schaeffer binnen het strafschopgebied onreglementair gestuit. De door arbiter Danneberg toegekende straf werd feilloos door Schaeffer ingeschoten, 0-2. Op slag van rust vergrootte Frank Kuiper na een prima solo de marge naar drie, 0-3.

Na de pauze trok USV de goede lijn van de eerste helft door en bleef met gevarieerd spel de defensie van Manderveen bestoken. Uit één van die acties moest een verdediger van de thuisclub nogmaals binnen het strafschopgebied aan de noodrem trekken. Ook nu wees Dannenberg naar de stip en was Sander Schaeffer wederom trefzeker, 0-4.

Na een vloeiende aanval over rechts tikte Thijmen Stegerman in de 67e minuut de 0-5 binnen. Daarmee was de koek voor USV nog niet op want in de 77e minuut kon Rick Timmerman de 0-6 op het scorebord laten aantekenen. Ron Meijerink bepaalde drie minuten voor tijd met zijn doelpunt de eindstand op 0-7. Zondag komt Bornerbroek op bezoek in Nieuwleusen. Om 14.00 uur wordt er op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.