Home / archiefcentraal / usv krijgt smaak te pakken

usv krijgt smaak te pakken

Na de verrassende overwinning van vorige week in de beker tegen Mariënberg trok USV op sportcomplex De Belte in Nieuw Heeten de goede lijn door. De thuisclub werd met maar liefst 1-4 verslagen.

Het team van coach Theo van ‘t Zand startte ijzersterk. Na 7 minuten kwam het al op voorsprong. Doelman Sjoerd Nieuwenhuis liet een hoge bal los en Kay Huzen was er als de kippen bij om de bal uit de kluts in de touwen te prikken, 0-1.

Vijf minuten later was het weer raak. Een op maat gegeven steekpass van Chiel de Weerd werd door uitblinker Frank Kuiper bekwaam binnengeschoven, 0-2. Ook hierna bleven de blauwwitten de bovenliggende partij. Het was daarom niet verwonderlijk dat USV haar voorsprong nog verder vergrootte. Wederom was Frank Kuiper de grote man. Hij krulde in de 33e minuut van zo’n 25 meter de bal prachtig in de rechter bovenhoek. Keeper Nieuwenhuis was volstrekt kansloos, 0-3.

De tweede helft was nog maar net twee minuten op gang toen Rick Timmerman een afspeelfout in de defensie van Nieuw Heeten subliem afstrafte. Van zo’n 30 meter lobte hij de bal over Nieuwenhuis in het lege doel, 0-4. USV liet ogenschijnlijk hierna de teugels wat vieren. Daar maakte Nieuw Heeten in de 58e minuut dankbaar gebruik van. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door Hessel Grolleman bekwaam binnengekopt, 1-4. De gastheren hadden nog dichterbij kunnen komen. Een overtreding van Bas Chierrandjoe in het eigen strafschopgebied werd namelijk door arbiter Hofman met een penalty bestraft. Harald Beldman vond echter Daniël Kreileman met een katachtige reactie op zijn weg.

In het laatste kwartier viel er voor het talrijk opgekomen publiek nog maar weinig te genieten. USV had de buit binnen en de Nieuw Heetenaren waren niet meer bij machte dichterbij te komen. Scheidsrechter Hofman vond het na ruim 90 minuten voetbal dan ook welletjes. Zondag staat voor USV om 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden de wedstrijd tegen Mariënheem op het programma.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.