uit hei en dennen winterblues

Hoe gaan we gekleed deze winter? Kunnen we nog anno 2013 de straat op, of moet alles weer heel anders? Ik kan daar erg moe van worden. Heb ik net stretch lange broeken met een ruim vallende trui of blouse er over, zie ik nu veel jurken, met laarzen en dikke panty’s. Kunnen de door mij aangeschafte vijf lange vest/jassen daar nog over, of is dat al weer uit? En waarom heb ik dat ‘stikmeniks’ gen niet, want dan zouden borst, maag en buik gewoon voluit zichtbaar mogen zijn. Er bestaan ook jasjes, die vanuit de kraag al wijd uitlopen, waardoor die drie rollen helemaal niet meer te zien zijn. Ook die heb ik geprobeerd, maar dan komt er zo’n rimpelig halsje en gebetonneerd kapsel bovenuit. Een koltrui heeft ook dat effect. Het enige dat werkelijk alles verbloemt, is een lange sjaal. Ik heb ze in iedere kleur en lengte, maar echt praktisch is het niet. Je sjaal zit tussen de keukenla, hangt in de wasbak,

afwasmachine, je bord etc.

Zien jullie OOIT in een modeblad een leuke afbeelding van een senior dame met maat 42/44?

Alsof we weg geradeerd zijn. Terwijl wij als babyboomers in de meerderheid zijn. Ja, in zo’n tutten blaadje waar je op een postoel, of met je steunkoushulp in de weer bent, of op een handig douche krukje zit. Je bent als seniorvrouw/dame niet meer in tel. In Ommen hebben we de mooiste modewinkel van heel Overijssel en in die etalage staan maat 34/36 etalagepoppen in de meest schitterende creaties. Terwijl de seniorendame veel meer geld te verteren heeft met haar maat 42/44. Ja, maar maat 42 staat lang niet zo charmant, roepen de modemannen. In het straatbeeld zie je mijn generatie vaak in een gewatteerd jack boven een niet zittende te korte lange broek met daaronder pronte veterschoenen. Veelal zonder makeup en met stormvaste haarcoupe. Vroeger hadden vrouwen uit deze streek gewoon hun klederdracht aan, haar in een vlecht onder de knippiesmutse. Het is tobben dames, en als je naar een feestje moet en je komt eindelijk beneden, nadat je alle variaties van kleding en

schoeisel hebt uit geprobeerd, zegt je man, na je benepen vraag “hoe vind je dat ik er uit zie schat”? “Keurig, best netjes hoor”. Heel fijn, dag leuke vlotte charmante seniore, je bent tot neutrale keurige tuttebol gedegradeerd. Laten we snel wat drinken, alcohol verzacht . Haidewietska

Antoinette

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.