Home / archiefcentraal / uit hei en dennen vriendinnen

uit hei en dennen vriendinnen

Kan een vrouw zonder een paar goede vriendinnen? Volgens mij niet. Waar kun je zo verrukkelijk tegenaan kletsen, omdat je weet, dat jouw verhalen bij haar blijven en niet verder………… Heerlijk om grenzeloos uit te wijden over bepaalde gewoonten van je echtgenoot, waar je maar niet aan zult wennen. En als je uitgepraat en gelachen bent, weet vriendin daar met groot gemak overheen te komen met een nog idioter verslag over verrichtingen van manlief.

“Ik ga vandaag eens in de tuin werken”, roept haar man ‘s morgens monter. Wat hij gaat doen? Dat weet hij nog niet, maar het geeft in ieder geval actie aan. Vriendin vreest happen in hagen of het uittrekken van winterharde heesters. Ze kijkt manlief na en ziet hem in de weer met een keukenschaar hier en daar een takje knippend. Dat is veilig, wat kun je helemaal met een schaar uitroeien. Ze werpt een blik in de krant en na een uurtje spiedt ze naar haar man, die inmiddels een tuinboek hanteert. Ze vertrouwt het niet en vraagt wat hij zoekt. Hij wil de heesters snoeien en heeft helemaal begrepen wat er moet gebeuren. “Er moet een derde van een tak gehaald worden, laat mij maar, ik kan het wel alleen.” En dat is niet zo, alleen weet hij dat niet. Ze bekijkt hem schielijk van achter het gordijn. En ja hoor, precies zo als ze al vermoedde, hij is bezig hele struiken te kortwieken.

Echtgenoot verwacht koffie en complimenten, maar ziet al gauw dat er een crisis dreigt. Hij gaat direct in het defensief, “kom je me soms controleren, ik weet heus wel wat ik doe”. En dan is het nog ochtend hè? Goed, werken in de tuin viel af, “dan ga ik boodschappen doen”. Alles is in huis, er ontbreekt niets, wat moest hij in vredesnaam zo nodig halen? Mokkend vertrekt hij naar z’n kantoor en gaat de administratie doen. Dat klinkt mannelijk en ferm. Vriendin weet wel beter. Hij gaat van één stapel drie maken. Schrijft het een en ander in een schriftje en zoekt er bonnetjes bij. Zo noteert hij ook de km-stand van de auto, hoeveel er getankt is en voor welk bedrag. Dat brengt hij later weer in de computer, lekker bijhouden geeft inzicht.

Ja, vriendin en ik lachen wat af. Nee, mijn verloofde is perfect, dat is begrijpelijk. Hij leest deze columns namelijk ook.

Antoinette

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.