Home / archiefcentraal / twee repair cafes in het vechtdal

twee repair cafes in het vechtdal

De komende week kunnen mensen op maar liefst twee plaatsen in het Vechtdal terecht bij een Repair Café. Op zaterdag 1 novemberbij de Koppel in Hardenberg van 13.00 tot 16.00 uur en op maandag 3 november van 13.00 tot 16.00 uur bij Kringloopbedrijf Noggus & Noggus in Dalfsen. De Repair Cafés zijn niet meer weg te denken uit de samenleving; inmiddels zijn er ruim 150 Repair Cafés alleen al in Nederland. Ook in het buitenland is grote belangstelling voor dit duurzame initiatief en zijn er Repair Cafés gestart in onder andere Amerika, Brazilië, België en Duitsland.

Doordat het ambacht van repareren aan het verdwijnen is, zijn veel mensen geneigd iets wat kapot is meteen maar weg te gooien. Het motto van het Repair Café is: Weggooien? Mooi niet!, want zoveel apparaten en kledingstukken kunnen met een soms kleine reparatie een tweede leven krijgen. De belangstelling voor de Repair Cafés is altijd groot en er wordt van alles aan de vrijwillige reparateurs aangeboden: koffiezetapparaten, mixers, föhns, heggenscharen, speelgoed, afspeelapparatuur en kleding. De sfeer is prima bij een Repair Café. Misschien omdat er geen geld gevraagd wordt voor een reparatie? Zou kunnen. In principe kost reparatie niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Daar kunnen dan gereedschappen en onderdelen van aangeschaft worden bijvoorbeeld.

In Hardenberg wordt dit keer extra aandacht besteed aan het repareren van (kinder)kleding. Twee dames, gewapend met naald, draad en naaimachine zitten klaar om losse naadjes weer vast te maken, knopen aan te zetten, kniestukken op naaien en gaatjes in truien te stoppen. www.repaircafe.nl/vechtdal

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.