Home / archiefcentraal / tientallen boetes bij controles in vechtdal

tientallen boetes bij controles in vechtdal

Bij controles op meerdere plekken in het Vechtdal zijn woensdagavond tientallen bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden er 28 boetes uitgedeeld. Bovendien werden er 71 blaastesten afgenomen, maar niemand bleek te hebben gedronken.

De politie controleerde woensdagavond onder andere op het voeren van fietsverlichting en andere zaken in Hardenberg, Slagharen, Bergentheim, Gramsbergen, Dedemsvaart, Balkbrug en Ommen. Er werden elf boetes uitgedeeld voor het ontbreken van fietsverlichting, elf voor het niet dragen van de gordel, twee keer voor het niet handsfree bellen, een keer voor een gladde band en een keer voor een te hoge snelheid. Bovendien gingen twee bromfietsers op de bon voor een te hoge constructiesnelheid. Eén persoon kreeg een doorverwijzing naar Bureau Halt, de ander kreeg een WOK op het kenteken.

Volgens de politie hadden opvallend veel fietsers de verlichting goed voor elkaar. “Een compliment waard.” Naast de controle hield de politie ook verdachte situaties in de gaten vanwege het Donkere Dagen Offensief. Ook dat leverde volgens de politie ‘interessante informatie’ op.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.