Home / archiefcentraal / terrassen in ommen mogen groter

terrassen in ommen mogen groter

De terrassen in het centrum van Ommen mogen in de zomer groter, maar daar moeten de horecaondernemers wel voor betalen. Op dit moment betalen vier ondernemers de zogenaamde ‘precariobelasting’. Dat wil zeggen dat de ondernemer iets mag uitstallen op grond van de gemeente. Vanaf volgend jaar moet iedereen, die meer dan 1,5 meter van zijn gevel iets wil stallen, daar voor betalen.

Door het heffen van de belasting wil de gemeente het beleid eerlijker maken. Bovendien zijn er door de herinrichting van de Markt meer mogelijkheden omdat er meer ruimte is. Wel wordt er gelet op ruimte voor voetgangers en hulpverlening.

“Terrassen, uitstallingen, reclameobjecten en ramkraakbeveiliging bepalen voor een groot deel de uitstraling en aantrekkingskracht van een winkelgebied en zijn vaak een beeldbepalend element in het straatbeeld. We vinden het als gemeente belangrijk dat het winkelgebied aantrekkelijk is voor bezoekers. Daarom zijn regels waar uitstallingen, reclameobjecten, terrassen en ramkraakbeveiliging aan moeten voldoen. Voor de gemeente Ommen was er sprake van verouderde regels en bovendien was actualisatie nodig vanwege de ontwikkelingen in centrum,” legt burgemeester Marc Jan Ahne uit.

Terrassen mogen alleen op aangewezen plekken geplaatst worden en er worden afspraken gemaakt over de grootte van het terras. Deze afspraken worden ook in de vergunning vastgelegd. De terrassen in Ommen moeten vanaf april 2015, bij de start van het seizoen, aan deze aanvullende voorwaarden voldoen.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.