Home / archiefcentraal / spijkerschrift zorgelijke onderbroekenlol

spijkerschrift zorgelijke onderbroekenlol

Regelmatig bekruipt mij het gevoel dat ik iets mis. Dan moet je niet denken aan een huissleutel, tas of fatsoen. Nee, ik mis af en toe wat vulling voor de gaten in mijn geheugen. Het begon met het niet terug kunnen vinden van de door mij opgeruimde spullen. Dat blijkt genetisch te zijn bepaald. Daar valt mee te leven, maar nu beklagen mijn kinderen zich over mijn beloftes en herinneringen.

Dat overkwam Juniorzus van de week. Deze vond het niet terecht dat ik haar maar de helft van het beloofde geld gaf na het schoonmaken van mijn auto. Volgens haar had ze toch echt recht op het volle pond. En wat kon zij er aan doen dat de snoer van stofzuiger het net kon redden tot aan de linkervoor- en linkerachterportier.

En dat ik vervolgens op mijn kop kreeg dat een ov-chipkaart was verdwenen en een tas vol gymspullen heb doen verdwijnen, dacht ik werkelijk last te krijgen van een geheugenstoornis. En wanneer Juniorzus dan terug komt van school, nadat ik haar tien minuten eerder had uitgezwaaid, met de vraag of het die dag geen margedag is, worden mijn vermoedens steeds sterker dat ik niet degene ben met een geheugenprobleem. Het is de jeugd van tegenwoordig.

Maar ik hoef – volgens mijn twee meiden – geen zorgen te maken om onze oude-dag-verzorging. Als wij later grijs en krakkemikkig zijn, worden Manlief en ik goed verzorgt, stellen de dametjes ons gerust. Gezien de dramatische benodigde geldcijfers en het aantal zorgmensen dat ontslagen worden kunnen wij rustig oud worden.

Seniorzus en Juniorzus besluiten heel spontaan – na het horen van ons gesprek hierover en mijn angst over het ouder worden in deze tijd, dat ze ons later graag willen verzorgen. Het zal ons niet ontbreken aan frisse snuiten, alleen poeponderbroeken is een zorgelijk punt. Dat zien ze niet echt zitten. Maar dat is hopelijk de enige zorg voor later.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.