speertjes speerpunt boodschappen doen

Als inwoner van Ommen doet Speertje alle boodschappen in Ommen. Kopen via internet is niks voor Speertje. Speertje wil zien en voelen wat hij koopt, daarnaast gunt hij de lokale ondernemer ook een goed bestaan.

Naast de dagelijkse boodschappen bij de supermarkten, koopt Speertje zijn witgoed en elektrische apparaten bij de winkels in de gasthuisstraat. Na een harinkje happen in de Bermerstraat drinkt Speertje een glaasje bier bij één van de lokale horeca gelegenheden. Het motto van Speertje: “Wanneer het de winkelier goed gaat, zal dit de leegstand in van het historische centrum van Ommen tegen gaan en het kan het winkelbestand uitbreiden”.

Een aantal jaren geleden heeft afronding van het project de “Drieslag” plaatsgevonden. In de optiek van Speertje zijn naast de genomen verliezen nog steeds niet alle zaken goed afgerond. Zo moeten, ter voorkoming van afwaardering grondprijs, de braakliggende kavels op industrieterrein de Rotbrink nog gevuld worden.

Drie lokale ondernemers hebben al jaren lang plannen om binnen de geldende bestemmingsplannen volumineuze detailhandel, zoals dat heet, op de Rotbrink te vestigen. Maar wat hoorde Speertje: het college werkt ondanks toezeggingen hier niet aan mee! Wel wil het college meewerken aan de plannen van projectontwikkelaar Focus, om buiten de geldende bestemmingsplannen om, detailhandel en horeca op de Rotbrink te vestigen. Volgens Speertje denkt het college alleen maar aan de verliespositie van de Rotbrink en niet aan het leegtrekken van de winkels in ons mooie historische centrum. Want Speertje ziet de gevolgen al voor zich: winkels als Hema, Expert en Scapino zullen vertrekken naar de Rotbrink en de leegstand in het centrum neemt toe. “Korte termijn winst” vindt Speertje.

Speertje vraagt zich af: “waarom wel de Focus-plannen op de Rotbrink stimuleren en niet de plannen van de lokale ondernemers?” Speertje is niet alleen voor het behoud van het historisch winkelcentrum, maar ook voor plannen op de Rotbrink die binnen het bestemmingsplan passen. Volgens Speertje doe je de kleine boodschappen in het centrum en kunnen de tuincentra, doe-het-zelf bedrijven en grote meubel- en keukenzaken naar de Rotbrink.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.