Home / archiefcentraal / sint niet met de boot naar dalfsen

sint niet met de boot naar dalfsen

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons Sint Nicolaas naar Gouda maar daarna niet met de boot naar… Dalfsen. De boot kan niet aanmeren bij de Vechtbrug vanwege werkzaamheden aan de kade. “Toch ga ik de lieve kinderen in Dalfsen niet stilletjes voorbij”, laat Sint weten, “Ik kom, hoe dan ook, Dalfsen binnen!”

De pieten hebben daarom in overleg met Ondernemend Dalfsen, die zoals iedere jaar een warm welkom organiseert voor Sint, gelukkig besloten dat zij toch, op zaterdag 15 november, rechtstreeks vanuit Gouda naar Dalfsen komen. Het is nog een verrassing hoe dit gebeurt, maar Sint en zijn pieten worden om 14.00 uur verwacht op de stoep bij het gemeentehuis.

De kinderen kunnen op het plein bij het gemeentehuis wachten op zijn aankomst. En op het Kerkplein bij de Grote Kerk wordt een show gegeven voor de wachtende kinderen. Als de stoet door de Prinsenstraat is getrokken, zal Sint daar ook nog even op het podium stappen. Daarna volgt een bezoekje aan Zorgcentrum Rosengaerde en gaat Sint snel naar het Emmagebouw waar de kinderen hem persoonlijk kunnen ontmoeten.

“Omdat Sint met z’n pieten in de maneschijn de daken op gaat om de schoentjes in Dalfsen te vullen, zal hij tot aan zijn verjaardag logeren in het Sinterklaashuis in Huis op Stelten (Kerkplein 14)”, legt Ondernemend Dalfsen uit. “Dan moet hij daar rusten van het werk, mag hij niet gestoord worden en slaapt hij overdag, maar de kinderen mogen in het Sinterklaashuis wel hun kleurplaten en post afleveren!”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.