Home / archiefcentraal / sint dag voor landelijke intocht naar ommen

sint dag voor landelijke intocht naar ommen

De HVO vindt het fijn dat het Sint en zijn Pieten zo goed bevalt in Ommen en is dan gelijk begonnen om weer een mooie intocht voor Sinterklaas te organiseren.

Op vrijdag 14 november om 18.30 uur zal de stoomboot aanleggen aan de kade bij de Zwolseweg in Ommen (bij Rederij Peters). Als Sint en zijn Pieten van de boot zijn, zullen zij via de Voorbrug en Hessel Mulert Brug naar de Markt gaan, waar ze natuurlijk feestelijk verwelkomt worden. Om 20 uur vertrekt Sint vervolgens naar het Sinterklaashuis in de Kerkstraat.

Wij willen Sint natuurlijk weer met open armen ontvangen. De Sinterklaascommissie zorgt ervoor dat de kade en de Markt leuk aangekleed worden, maar de kinderen kunnen ook helpen. Door een lampion mee te nemen naar de intocht, maken we er een nog mooier feest van.

Op zaterdag 15 november komt Sint na de intocht in Gouda terug naar Ommen voor het Sintfestival. Van 13.30 tot 17.00 uur is het centrum van Ommen gevuld met spelletjes, springkussens, Zwarte Pieten, workshops en meer. Kinderen kunnen gratis aan de activiteiten meedoen en kunnen zelfs een Pietendiploma halen. Tijdens het festival is het Sinterklaashuis ook geopend, waar iedereen Sinterklaas even een handje kunnen komen geven.

Op 22 en 29 november is het Sinterklaashuis ook geopend, beide dagen van 14.00 tot 17.00 uur. Op deze middagen is er een leuk spel door het centrum waarbij de winnaar door Sinterklaas thuis bezocht zal worden. Op donderdag 4 december is er een extra koopavond en is het Sinterklaashuis voor de laatste keer geopend van 19 tot 21 uur.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.