scd83 verliest nipt van koploper zac

SCD’83 ontving complimenten vanwege het goede spel tegen de ongeslagen koploper ZAC thuis op “De Boekweit” maar wat waren ze zuur na het 0 -1 verlies. Vooral de manier waarop het gebeurde zelf een strafschop missen om een minuut later een doelpunt om de oren te krijgen.

Beide ploegen hebben ruim een uur lang met goed voetbal het publiek uitstekend kunnen vermaken op “De Boekweit” waarbij zij de aanval niet schuwden en dreiging voor beide doelen. Direct na het beginsignaal van de nogal warrig fluitende referee Meijer uit Deventer zette Nick Dekker met een kopbal uit een voorzet van Frank Redder de uitstekende ZAC doelman Jelle Brouwer aan het werk het ging via de vingertoppen over. Ramon Hulleman schoot daarna rakelings voorlangs. ZAC had gelijk het antwoord klaar Timon Tromp mocht ver doorgaan op rechts zijn voorzet werd door Robbin Bastiaan rakelings over gekopt. ZAC leek na ruim twintig minuten de score te openen vanuit een corner kopte verdediger Joost Ottens over de graaiende vingers van Robert Withaar heen die assistentie kreeg van Stan Dekker die van de lijn weghaalde. Scheidsrechter Meijer was na 32 minuten bij SCD de gebeten hond toen hij Erik Wencker vergat voordeel te geven toen die alleen onderweg was richting ZAC-doel om hem terug te fluiten voor een overtreding van ZAC. Rust 0 – 0.

Strafschop/doelpunt:

Na tien minuten in de tweede helft stond de wedstrijd op z’n kop met een strafschop en een doelpunt en dat binnen twee minuten. In de 55e minuut prikte Frank Redder de bal binnen de 16 bij ZAC waarop Ramon Hulleman goed anticipeerde waarbij Yoël Bastiaan de SCD-er vasthield. Strafschop oordeelde Meijer vanaf de stip schoot Frank Redder veel te slap in om doelman Jelle Brouwer te passeren.

SCD wilde uithuilen over deze gelaten kans maar daar dacht ZAC anders over razendsnel werd op rechts de aanval gezocht het schot van Tom Pendjol leek nog voorlangs te gaan echter Rick Heimerikx kon nog net zijn voet er tegen krijgen en dat betekende 0 – 1. Door de stand bleef het spannend tot het einde SCD’83 nam meer risico’s op jacht naar de gelijkmaker daardoor kreeg ZAC wat meer mogelijkheden dat zelf achterin maar weinig weggaf en daarmee met enig geluk de overwinning en de ongeslagen positie over de streep wist te trekken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.