ruim 100 bezoekers avond vechtdal breed

Maandagavond heeft de eerste informatieavond van Vechtdal Breed voor bewoners gezorgd voor een goed gevulde zaal bij recreatiepark Beerze Bulten. Meer dan honderd bezoekers luisterden naar de presentatie van het burgerinitiatief. “Een mooie aftrap” aldus voorzitter Gerrit jan Hagedoorn.

Dat glasvezel de gemoederen in het buitengebied bezig houdt is wel duidelijk. Iedereen is bekend met de problemen van het trage internet in het buitengebied en loopt regelmatig tegen problemen op. “Weer niet de voetbalwedstrijd op TV kunnen kijken door de regen” was ook een herkenbare opmerking. De aanwezigen discussieerden volop en hadden veel vragen voor het bestuur van de stichting. “Er was veel interactie en de vragen waren kritisch, precies waarop we gehoopt hadden” zegt Bert Zandman.

Tijdens de avond werden de ambassadeurs voor Beerzerveld en Beerze voorgesteld aan het publiek. Respectievelijk zijn dit Hetty Rosink en Jan Stegeman. Zij zijn voor de bewoners eerste aanspreekpunt voor vragen en kunnen hulp bieden bij het inschrijven.

Wie maandagavond niet aanwezig kon zijn heeft nog de mogelijkheid om naar een van de overige informatieavonden te gaan. Voor bedrijven is er een speciale avond op 6 november.

Woensdag 29 oktober Vinkenbuurt, Witharen en Varsen

Gebouw Irene te Witharen, Balkerweg 56, 7738 PB Witharen

Maandag 3 november Lemele, Vilsteren, Giethmen, Zeese, Eerde, Besthmen,

Nieuwebrug en Dalmsholte

Zaal Dijk te Lemele , Korteveldsweg 3, 8148 RD Lemele

Woensdag 5 november Stegeren, Junne, Arriën en Ommerkanaal

Hongerige Wolf, Coevorderweg 27b, 7737PE Stegeren

Donderdag 6 november Bedrijfsaansluitingen voor LTO en OVO leden in buitengebied

Vrijetijdspark Beerze Bulten, Kampweg 1, 7736PK Beerze

Programma op alle avonden

19.30 uur Inloop met koffie

20.00 uur Glasvezel tot in de meterkast, inleiding stichting Vechtdal Breed

20.45 uur Pauze

21.00 uur November “Sluut An maand” (Ambassadeurs van de Plaatselijk Belangen)

21.45 uur Sluiting

De meest gestelde vragen tijdens de informatieavond komen op de website www.vechtdalbreed.nl/FAQ . De stichting hoopt dat de inwoners van het buitengebied van Ommen zo een duidelijk beeld krijgen van de plannen. Wie toch nog vragen heeft kan deze stellen via info@vechtdalbreed.nl of via het contactformulier op www.vechtdalbreed.nl

Meer foto's