Home / archiefcentraal / red kidney beans in cafe de herberg

red kidney beans in cafe de herberg

De band Red Kidney Beans staat op zaterdag 25 oktober in Café De Herberg in Ommen. De band presenteert dan haar nieuwe cd ‘HOT!’. Het optreden begint om 21.00 uur.

In zuidwest Louisiana heeft een mengeling van culturen tot een unieke muzieksoort geleid, de Zydeco. Rond 1755 werden de Franstaligen verdreven uit Canada. Deze Cajuns vestigden zich in de moerasgebieden van Louisiana. De cajun cultuur kenmerkt zich door de maaltijden van Gumbo’s, Jambalaya’s en Red Kidney Beans met veel ‘hot sauce’. De cajun muziek met trekzak, viool en triangel is nog steeds populair. De creoolse zwarte bevolking in dat gebied mixte de cajunmuziek met blues tot Zydeco muziek. Zo ontstond een mix van heerlijke ritmes met blues, rock, funk en soul. Zeer verrassend is om accordeon en wasbord als leidende instrumenten te zien met een stevige begeleiding van drums, bas en gitaar.

De Nederlandse band Red Kidney Beans die zijn oorsprong in Ommen heeft is bij uitstek een vertolker van deze muziek. De band bestaat uit accordeonist Lucas Meertens uit Ommen, zanger en basgitarist Ton Töben, gitarist Jan van Dijk, drummer Kars Jan Kremer en het wasbordfenomeen Jaap Fijma. Zij spelen door heel Nederland op festivals en in muziekcafé’s maar krijgen ook regelmatig de vraag “wanneer spelen jullie eens in Ommen”. Vandaar dat een bijzonder optreden gepland is in het knusse café De Herberg in Ommen. Daar zal de nieuwe CD genaamd HOT! gepresenteerd worden en deze zal opgedragen worden aan alle Café uitbaters die live muziek programmeren.

De ervaren muzikanten hebben allemaal in bekende en minder bekende bands gespeeld en hebben nu hun passie gevonden in deze bijzondere muziek. Opvallend is dat de band zowel jong als ouder publiek trekt. Het wordt wel de vrolijke kant van de blues genoemd maar blijft altijd stijlvol en muzikaal interessant. De Red Kidney Beans vertolken nummers van onder andere C.J. Chenier, Queen Ida, Beau Jocque, Terrance Simien en Chubby Carrier.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.