Home / archiefcentraal / prinsenstraat deel 5 in de overkant

prinsenstraat deel 5 in de overkant

Na de zeer geslaagde presentaties Prinsenstraat voorgaande jaren, volgt deel 5 op maandag 3 november. Ook dit jaar wordt dit ambitieuze project gepresenteerd door Cees Otten, Anton Peters en Jan Wijnberger, leden van de Werkgroep Genealogie van de Historische Kring.

De Prinsenstraat, met haar historische panden, is de ‘historische ader’ van het dorp. Vroeger stonden er ongetwijfeld veel boerderijen, nu is de straat modern ingericht en de tijd heeft er absoluut niet stil gestaan. Bij deze straat horen veel verhalen, die onder de loep worden genomen in Prinsenstraat deel 5. Wie hebben daar gewoond? Wat was hun beroep? Wat speelde er zich vroeger af?

Bovengenoemde drie leden van de Werkgroep Genealogie gaan deze avond invullen met uniek materiaal en informatie van de panden met hun bewoners en schetsen een beeld van de tijd waarin men leefde en ontleden de geschiedenis van deze straat met alle dramatische, vrolijke en droevige verhalen die daarbij horen. Het speuren naar documenten levert veel nieuwe informatie op over de panden en de oorspronkelijke bewoners.

Deze presentatie is maandag 3 november om 20.00 uur in de Overkant aan het Kerkplein in Dalfsen. De toegang is gratis.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.