Home / archiefcentraal / ommen gewoon gezond goed van start

ommen gewoon gezond goed van start

In de Carrousel in Ommen is de aftrapbijeenkomst voor ‘Ommen gewoon gezond’ gehouden. Op woensdagmiddag werd een aftraplunch voor verschillende organisaties en een activiteitenmiddag voor de jeugd gehouden.

Gemeenteambtenaar Marcel Smid vindt dat er een mooie aftrap is gegeven. Tijdens de aftraplunch zaten ongeveer veertig mensen van ruim vijftien organisaties aan tafel. Aan de activiteitenmiddag deden ongeveer 180 kinderen mee. Zij konden sporten, diverse spelletjes spelen en eigen gezonde traktaties maken.

Gewoon gezond is een aanpak waarbij iedereen uit een wijk of dorp zich inzet om gezond eten en bewegen aantrekkelijk te maken. De nadruk ligt op het verbinden van alle bestaande gezonde initiatieven. De gemeente Ommen wil samen met JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) het stijgende aantal kinderen met overgewicht omzetten naar een daling.

Voor meer informatie over ‘Ommen gewoon gezond’ of JOGG, bekijk ons [url=https://www.vechtdalcentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=46431

]vorige artikel[/url].

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.