marshoeve viert tiende verjaardag

Achteraf bekeken is de tijd voor Christien Mars omgevlogen. In precies tien jaar groeide haar pensionstal uit tot een zorgmanege waar bijna zestig cliënten onder begeleiding van Christien, haar medewerkers én haar paarden steviger in hun schoenen leren staan. Dus reden genoeg om haar tweede lustrum uitbundig te vieren.

Vanaf het moment dat ze in 2004 de deuren van de Marshoeve opende, heeft Christien Mars steeds haar hart gevolgd en dat heeft goed uitgepakt. “Ik ben heel blij met het team dat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd en natuurlijk ook met onze cliënten, die in afwisselende samenstelling zeven dagen per week bij ons komen”, vertelt ze. “We zijn niet alleen een zorgmanege, we geven hier ook ‘gewoon’ paardrijles aan kinderen en volwassenen.” De activiteiten op de Marshoeve worden in de komende maanden nog verder uitgebreid. Op de bovenverdieping worden drie kamers omgebouwd tot zit/slaapkamer waar jongeren met een beperking vanaf een jaar of 18 begeleid zelfstandig kunnen gaan wonen.

“Op hun kamers kunnen ze slapen en zitten en ze kunnen koken in de grote leefruimte op de begane grond. Het is de bedoeling dat ze op den duur helemaal op zichzelf gaan wonen, eventueel nog wel onder onze begeleiding.”

Op 3 en 4 oktober viert Christien het 10-jarig bestaan van de Marshoeve met een twee Open Dagen. Op vrijdag 3 oktober is er een voor genodigden, op zaterdag 4 oktober voor iedereen die graag eens een kijkje wil nemen op haar erf. “Voor de vrijdag heb ik de gebiedsteams van de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg uitgenodigd om te komen kijken wat de Marshoeve kan betekenen in de veranderende wereld van AWBZ en WMO”, vertelt ze. “We bieden hen dan een aantal workshops aan zodat de medewerkers zelf kunnen ervaren hoe therapie met paarden in zijn werk gaat.”

Op zaterdag 4 oktober is de Marshoeve van 10 tot 16 uur geopend voor publiek. Er is ruimte om rond te kijken en vragen te stellen aan de medewerkers en gedurende de dag zijn er doorlopend optredens en demonstraties. “Tijdens de Open Dag worden de meeste activiteiten door onze jongeren zelf uitgevoerd. Ze verwelkomen de bezoekers, schenken koffie, treden op met voltigelessen, carrousel rijden en mennen en doen een hele leuke act met stokpaardjes”, vertelt Christien. “Ook onze dochters werken mee. Loes geeft een dressuurclinic, waarbij haar instructrice uitleg geeft en Lianne doet hetzelfde met springen.’

Christien Mars hoopt op veel belangstelling. “We verwachten veel familie en vrienden van onze deelnemers, maar ik hoop ook op aanloop uit Ommen en in het bijzonder uit Dalmsholte. Ik zou het erg leuk vinden om de mensen in onze buurt eens te laten zien wat wij hier nu precies doen.” Meer info op www.demarshoeve.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.