Home / archiefcentraal / leerlingen cbs hoogengraven weer goed verlicht

leerlingen cbs hoogengraven weer goed verlicht

Leerlingen van CBS Hoogengraven hebben vorige week meegedaan met de ANWB fietsverlichtingsactie. In dit speciale programma voor basisscholen staat een veilige fietsverlichting voor leerlingen centraal. De basisschool Hoogengraven vindt het belangrijk dat haar leerlingen met een veilig en goed verlichte fiets naar school gaan. Zeker nu de dagen korter worden.

De school ontving van de ANWB Lichtbrigade een fietsveiligheidspakket bestaande uit een digitaal lespakket en een toolkit. Eerst bespraken de leerlingen in een speciale les de noodzaak van goede zichtbaarheid in het verkeer. Daarna controleerden ze samen met de verkeersouders en twee vrijwilligers hun fietsen op belangrijke punten. Dit doen ze met behulp van het fietsveiligheidspakket met daarin alle benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets. Zo gaan alle leerlingen van Hoogengraven met een goed verlichte en veilige fiets de winter in.

In oktober organiseren maar liefst 2.000 basisscholen in het land de fietsverlichtingsactie. Hiermee worden meer dan 300.000 fietsen gecontroleerd op veiligheid en zichtbaarheid. Voor nadere informatie over het programma: anwb.nl/fietsverlichtingsactie

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.