Home / archiefcentraal / langer zelfstandig blijven wonen in dalfsen

langer zelfstandig blijven wonen in dalfsen

‘ Maar gelukkig niet alleen van de politiek. Uit onderzoek bleek eind vorig jaar dat maar liefst 87% van de ondervraagde senioren dat ook wil. Niet alleen de behoefte is groot maar het besef dat de mogelijkheden steeds meer toenemen is ook aanwezig. Het lijkt wel of in technisch opzicht tegenwoordig de mogelijkheden onbegrensd zijn.

Voelt u zich in uw huidige woning prima thuis en wilt u er graag nog heel veel jaren comfortabel wonen?

Dan kan het goed zijn om nú al rekening te houden met de toekomst. Met sommige kleine aanpassingen in uw huis zorgt u meteen voor extra comfort waar u ook in de toekomst veel plezier van kunt hebben.

In de bewustwordingscampagne van “Lang zult u wonen” willen wij dit onderwerp meer onder de aandacht brengen.

Wij willen dit op 3 manieren doen. Ten eerste willen wij dit doen door informatiemarkten te organiseren in de verschillende kernen. Dit zal de plek zijn waar u in contact kunt komen met bouwbedrijven, installateurs, woningcorporaties en niet te vergeten de welzijnsinstellingen, ouderenbonden en mogelijk nog andere partijen. Deze bijeenkomsten vinden plaats op 16 oktober 2014 in Dalfsen, 4 november 2014 in Lemelerveld en 25, 26 en 27 februari 2015 in Nieuwleusen. Daarnaast is het mogelijk dat u van persoonlijk advies wordt voorzien door geschoolde vrijwilligers. Hoe zit het met mijn huis? Wat kan ik verbeteren? Zulke vragen kunnen dan in een gesprek beantwoord worden. Tot slot mag niet onvermeld blijven dat wij, als het gaat om woningaanpassingen in financieel opzicht, graag een steentje willen bijdragen. De stimuleringsmaatregel is toegankelijk voor alle 60-plussers in de gemeente Dalfsen en er wordt 50% vergoed tot maximaal 1500 euro.

De overige gestelde criteria kunt u vinden op www.langzultuwonen.nl/dalfsen. In totaal hebben we als gemeente Dalfsen 100.000 euro beschikbaar gesteld. Om maar even aan te geven hoe serieus we deze stimuleringsmaatregel vinden. Als het aan mij ligt wordt dit hele bedrag benut. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit geld dan uitstekend is besteed. Want langer met plezier in je eigen, vertrouwde omgeving wonen, dat willen we toch allemaal?’

Maurits von Martels

m.vonmartels@dalfsen.nl

Twitter: @mvonmartels

Lees ook

Inloopuurtje ChristenUnie Ommen

OMMEN – Voor de fractie van de ChristenUnie Ommen is het weer mogelijk om inloopuurtjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.