Home / archiefcentraal / kleine kornuiten nu ook met gastouderopvang

kleine kornuiten nu ook met gastouderopvang

De agrarische kinderopvang de Kleine Kornuiten breidt haar diensten uit met gastouderopvang. De kinderopvang, die in oktober 2010 open ging, voor kinderen van 0-13 jaar zit op een unieke locatie en heeft een ‘groene visie’. De kinderopvang is gevestigd net buiten de bebouwde kom van Dalfsen, op een actief melkveebedrijf. Een uniek concept dat enorm aanslaat. “Kinderen uit Dalfsen, Nieuwleusen, Ommen, Zwolle en Oudleusen weten ons dagelijkse te vinden”, vertelt Karla Noordman. “Een wachtlijst is ontstaan. Daarnaast neemt ook de vraag naar flexibele opvang steeds meer toe. Zo ontstond het idee om te kijken naar de mogelijkheden om onze vorm van kinderopvang nog breder uit te zetten. Daarom zijn we op zoek naar gast en vraagouders uit de wijde omtrek.”

Voorwaarde is dat de gastouder woonachtend is in het buitengebied en beschikt over een groene buitenruimte. “Het liefst ingericht met dieren, een ruime speelruimte en de mogelijkheid tot een groentetuin/boomgaard. De omgeving, het (boeren)erf, biedt een unieke kans voor kinderopvang. Dit voegt iets bijzonders toe aan het dagelijkse ritme van spelen, eten en slapen en daarmee onderscheidt deze vorm van kinderopvang zich van regulier kinderopvang.”

Gastouders kunnen gebruik maken van de kennis en ervaring van de Kleine Kornuiten en zij zullen begeleid worden de groene pedagogiek in hun eigen omgeving toe te gaan passen. De doelstelling is vanaf 1 januari de eerste kinderen bij de gastouder s op te laten vangen. Meer informatie? Bel of mail via 0529-432910 (Karla Noordman of Sharon Schuttert), info@dekleinekornuiten.nl en www.dekleinekornuiten.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.