klaas agricola over belangenbehartiging

Wij als college en gemeenteraad hebben als taak om de belangen van u als inwoners en ons bedrijfsleven zo goed mogelijk te behartigen. Uitgangspunt is het algemeen belang. Maar regeren is ook vooruit zien en bij alle afwegingen die de Raad en college maken, wordt ook gekeken naar de effecten op korte en langere termijn. Niet voor niets is er het spreekwoord “Regeren is vooruitzien”. Je kunt stellen dat de gemeente Dalfsen haar zaken redelijk goed op orde heeft, zeer zeker op financieel gebied. Dit is niet een verdienste van het vorige en huidige college maar van het gevoerde beleid van gemeenteraad en colleges van de afgelopen twintig jaar. Maar je moet altijd alert blijven en daarbij tijdig de bakens verzetten.

De gemeente Dalfsen wordt landelijk gezien als een kleine gemeente, maar valt landelijk wel op vele fronten positief op. Op het gebied van duurzaamheid wordt vaak naar Dalfsen gekeken en vele gemeenten gaan ook met het Dalfser model aan de slag. Dalfsen is, wat ik vaak noem, een trippel G gemeente. Hiermee bedoel ik dat we een Groene, Gezonde en Goedkope gemeente zijn. Dit moeten we koesteren en vol houden. We moeten zorgen dat deze zaken in evenwicht blijven.

Sinds kort hebben ondergetekende en mijn collega Maurits von Martels zitting in een commissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Den Haag. Collega von Martels zit in de commissie Onderwijs, Cultuur en Sport. Zelf zit ik in de commissie Milieu, Energie en Mobiliteit. Ik mag me, samen met twee collega wethouders uit deze commissie bezighouden met het Afvaldossier. Momenteel een zeer actueel onderwerp nu de minister per 1 januari 2015 een zo genoemde verbrandingsheffing voor het restafval doorvoert.

U zult zich afvragen wat het doel is van deze VNG commissies in Den Haag. Wij houden ons bezig met onder andere lobby richting 2e kamer en uitvoeringsondersteuning van de gemaakte afspraken. Kortom: wij houden ons bezig met het belang voor alle Nederlandse gemeenten en dus uw belang.

Wij als drie wethouders van de gemeente Dalfsen hopen een constructieve bijdrage te mogen leveren aan optimale belangenbehartiging in onze eigen gemeente, maar ook binnen onze regio, provinciaal en nu ook landelijk.

Een boeiende, maar vooral een leerzame uitdaging waar we voor gaan!

Klaas Agricola

Wethouder

k.agricola@dalfsen.nl

Twitter: @klaasagricola

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.