ingezonden met de poepluier over straat

De Groene Musketiers

‘Dalfsen kleurt Bruin in plaats van Oranje…Met de poepluier over straat. Het gaat niet over de komst van ZKH de Koning, die de Trefkoele gaat openen, maar over het vervangen van de grijze containers in de Gemeente Dalfsen. Deze zullen worden vervangen door ondergrondse containers. En de grijze containers zullen vervangen worden door exemplaren met een oranje deksel.

Men gaat er vanuit dat dit perfect past in het door de Gemeente Dalfsen gevoerde beleid, inzake de vergroening. Maar je kunt je afvragen of dit inderdaad het geval is. Wat is hierbij de winst? Afgezien die voor de afvalverwerker ROVA of de gemeente Dalfsen?

Burgers worden “gedwongen” om nu met de afvalzak naar de ondergrondse container te gaan. Keurig geregistreerd met een pasje… Is dit nu iets waar de inwoners van Dalfsen op zaten te wachten? Als voorbeeld: Steeds meer ouderen worden door de komende maatregelen in het kader van de decentralisatie van de Zorg, gedwongen om thuis te blijven wonen. Zij verzamelen hun afval en dikwijls met moeite zetten zij de container aan de straat. Nu moet men zelf maar zien, hoe men de afvalzakken naar de verzamelpunten krijgt- lukt dat niet- ach, dan is dat weer een extra stukje belasting voor de toch al steeds meer belaste mantelzorger. Wie van de Dalfsenaren zit hier op te wachten? En hoeveel moeders willen over straat gaan lopen met de poepluier. Je moet ze immers niet te lang thuis bewaren?

Het lijkt wel alsof deze maatregel, al volledig tot achter de komma is geaccordeerd, alleen nog even door de raad “jassen” en dan is er voor velen een probleem. Het wijzen naar de afwikkeling van het afval te Hoonhorst- lijkt het excuus om het in Dalfsen ook in te voeren.

Je kunt je afvragen of de bevolking van Hoonhorst de genomen maatregelen oprecht hebben omarmd of is het hen ook overkomen?

De Gemeente lijkt soms wel onder het mom van “vergroening en duurzaamheid” meer en meer onderwerpen te accorderen. Of dat de juiste weg is, betwijfelen wij ten zeerste.

Wat vindt u als inwoner van Dalfsen? Wordt u ook vuilniswegbrenger? Is dit een verbetering van het serviceniveau? Of wordt de service net als van de banken verder uitgekleedt?

Stemt u voor? Of wordt u net als bij de discussie rondom de bomen langs de Rechterensedijk pas wakker als het besluit genomen is….?

Bij de grijze bak ligt de verantwoordelijkheid van de burger bij hem zelf en daar ligt ook het terrein van duurzaamheid waar veel te winnen is, maar om ouders met poepluiers over de straat te laten gaan?

Wij zijn benieuwd naar uw reactie! Op onze site kunt u uw reactie kenbaar maken. (het is anoniem)Wij zullen de uitslag bekend maken en overhandigen aan de Burgemeester en Wethouders. U kunt ons ook bellen en dan noteren wij uw mening. De Groene Musketiers: www.degroenemusketiers.nl / T:0572-370191

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.