Home / archiefcentraal / herinrichting centrum ommen van start

herinrichting centrum ommen van start

Begin volgend jaar wordt de Markt in het centrum van Ommen opnieuw ingericht. Als voorbereiding hierop vinden begin oktober de eerste werkzaamheden plaats. Van maandag 6 tot en met vrijdag 25 oktober worden de kabels en leidingen verplaatst ter hoogte van de parkeerplaatsen tussen de Varsenerdijk en de Vecht. Hierdoor zijn de parkeerplaatsen niet of nauwelijks beschikbaar voor een periode van drie weken. Doorgaand verkeer op de Varsenerdijk blijft tijdens de werkzaamheden gewoon mogelijk.

De Markt in Ommen wordt begin volgend jaar opnieuw ingericht. In de eerste week van oktober beginnen de nutsbedrijven met voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting , die plaatsvindt tussen januari en juni 2015. In verband met deze werkzaamheden kunnen de parkeerplaatsen tussen de Varsenerdijk en de Vecht (naast ’t Olde Stadhuus) niet of nauwelijks gebruikt worden door automobilisten. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond kunnen de parkeerplaatsen weer in gebruik genomen worden.

Begin volgend jaar krijgt de openbare ruimte op en rond het Marktplein een nieuwe inrichting. Op het plein zijn straks drie verschillende sferen te beleven: de sfeer van het historisch centrum met haar steegjes en doorkijkjes, de sfeer van het groene en lommerrijke Vechtdal en de sfeer van een gastvrije, knusse en gezellige ‘huiskamer’ van Ommen. Het plein krijgt als binnenstadserf een comfortabel voetgangersgebied met herkenbare toegangen vanuit de randen van het plein. Doordat de rijksweg haar stroomfunctie verliest en de parkeerfunctie op de Markt verdwijnt wordt de relatie van de binnenstad met de Vecht hersteld.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.