herfst vier je tijdens de week van het reestdal

Tijdens de herfstvakantie verzorgt Landschap Overijssel samen met Het Drentse Landschap de Week van het Reestdal. Van zaterdag 11 oktober tot en met zondag 19 oktober vinden er dagelijks activiteiten plaats in het natuurgebied dat zijn naam dankt aan het beekje de Reest. Jong en oud, bewoners en bezoekers vieren zo de herfst in hun vertrouwde groene omgeving of de nog onbekende veelzijdigheid van het Reestdal.

Op de eerste zaterdag trapt Landschap Overijssel in samenwerking met IVN Zwolle af met een leuke tocht voor kinderen (en hun ouders) langs de dieren die het Speelnatuurpad bewonen. En op zondag wordt het smullen uit de natuur tijdens de Foodwalk in het Reestdal. Speciaal voor kinderen staan er op dinsdag en woensdag in en rond Bezoekerscentrum De Wheem verschillende tafels voor een gezellige knutselmiddag.

Workshop en excursie

Natuurlijk valt er ook veel te leren tijdens de Week van het Reestdal: op maandag tijdens de workshop ‘Maak van uw erf een Natuurerf’ en op vrijdag tijdens de cursus ‘Fruitbomen in het kort’. Terreinbeheerder Hans Dijkstra vertelt tijdens een excursie op donderdag alles over het Cartenbos en de Vledders, gelegen rond IJhorst en onderdeel van het Reestdal. Daarnaast vormt Infocentrum ’t Ende van Het Drentse Landschap die dag het decor van een boeiende lezing over het Reestdal.

Fruitpersdag

Het laatste weekend staat de Fruitpersdag op het programma. Bij Bezoekerscentrum de Wheem perst de mobiele fruitpers appels, peren en druiven in een handomdraai tot heerlijk sap. Ook is er op beide dagen een kleine streekmarkt in en rond het centrum. Aanvullend is er op zondag een leerzame paddenstoelenwandeling. Het Drentse Landschap verzamelt die dag samen met kinderen spulletjes uit de natuur om er vervolgens een fraai kunstwerk van te maken. Kort om: de Week van het Reestdal staat bol van de activiteiten. Kijk voor meer informatie over eventuele kosten, aanmelden, tijden en locaties op www.landschapoverijssel.nl/weekvhreestdal2014.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.