gemeentesecretaris beste werkgever

Hoogte- en dieptepunten kunnen elkaar soms snel afwisselen. In een organisatie met 206 medewerkers in vaste dienst, die samen meer dan 200 producten en diensten leveren (met achter elk daarvan weer wetgeving en regels, softwareprogramma’s, etc.) gaat uiteraard wel eens wat mis. Daarin onderscheidt de gemeentelijke organisatie zich niet van een commercieel bedrijf. En ik kan u verzekeren dat wanneer het om stevige fouten gaat, we daar erg van balen.

Zoals deze week nog, toen een boze inwoner liet weten eindelijk wel eens een antwoord te willen hebben op een mail die lange tijd geleden was verstuurd. Hij bleek gelijk te hebben en daar zijn we dan echt wel even ziek van. Dit zijn fouten die we tot het uiterste proberen te voorkomen. Inmiddels is zijn vraag naar tevredenheid afgehandeld en ik hoop dat de bos bloemen die we hem hebben gestuurd nog iets van het ongenoegen heeft kunnen verzachten.

Tegenover zo’n misser staan gelukkig ook veel mooie prestaties. Eerder deze maand kreeg de organisatie lof toegezwaaid van alle fracties uit de gemeenteraad voor de voorbereidingen van de invoering van de zogenaamde decentralisaties (taken die van het rijk naar de gemeente overgaan: jeugdwet, participatiewet en WMO; een mega-operatie). En een dag later ook complimenten van het college van burgemeester en wethouders vanwege de begroting 2015-2018 die er weer prima uit zag. Dalfsen is in financieel opzicht, ondanks de crisis die ook ons treft, nog altijd kerngezond; er wordt geïnvesteerd in voorzieningen voor de inwoners; en de lasten voor de burger horen nog steeds tot de laagste van het land.

Het op een constructieve manier aangesproken worden op fouten, maar ook het uitspreken van waardering voor geleverde prestaties, maakt het werken bij de gemeente Dalfsen erg aantrekkelijk. Het zal één van de factoren zijn geweest die hebben geleid tot de nominatie van beste werkgever door het gerenommeerde instituut Effectory en Intermediair. In de branche Openbaar Bestuur & Veiligheid werden we tweede in de categorie tot 1000 medewerkers. Alleen de gemeente Barneveld bleef ons voor. De volgende keer gaan we voor de hoofdprijs; voor minder doen we het niet!

In het voorjaar van 2015 mag u als inwoner weer uw mening geven over de gemeente. We houden dan een zogenaamd klanttevredenheidsonderzoek. Net zoals de vorige keren zijn we benieuwd naar uw oordeel, maar zeker ook naar de suggesties van de kant van inwoners, bedrijven en instellingen over hoe het beter kan. We hebben er een goed gebruik van gemaakt om klachten en verbetervoorstellen te verwerken in een actieplan. Daar gaan we direct na het onderzoek mee aan de slag.

Hans Berends

Gemeentesecretaris en algemeen directeur

Gemeente Dalfsen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.