Home / archiefcentraal / eerste steen woningen ommeresstraat gelegd

eerste steen woningen ommeresstraat gelegd

Wethouder Klaas Smid heeft vrijdagmiddag de eerst steen van vijf woningen aan de Ommerestraat in Ommen gelegd. Smid: “Dit is de eerste aanzet van de toekomstige woningbouw-ontwikkeling Haven Oost welke gezamenlijk door gemeente Ommen en OCB Bouw bijvoorbeeld ter hand wordt genomen. Deze vijf woningen zijn specifiek bedoeld voor senioren en worden geheel toekomstbestendig gebouwd met een volledig rolstoelvriendelijke bad- & slaapkamer op de begane grond. Dat hier vraag naar is, blijkt uit het feit dat er inmiddels al vier van de vijf woningen zijn verhuurd.”

Verder bedankte de wethouder de aanwezige buren voor de positieve medewerking aan deze bestemmingsplanwijziging waardoor het bestemmingsplan zonder één bezwaar in zeer korte tijd kon worden vastgesteld.

Mevr. R. Koopman-Rocks was namens Saxenburgh Groep aanwezig om toelichting te geven op welke wijze zorg op maat kan worden geboden. Ook was mevrouw G. Bruggeman van gemeente Ommen aanwezig. Zij heeft kort toegelicht hoe deze woningen een rol kunnen krijgen binnen de nieuwe wijkteams en het programma ‘Samen doen!’. Eén van de toekomstige huurders bedankte gemeente Ommen en OCB dat ze op deze manier in de gelegenheid worden gesteld om toch een huurwoning te kunnen betrekken wat bij de reguliere huursector anders niet was gelukt.

“Het werk wordt uitgevoerd als Leerlingbouwplaats”, lichtte Marlon van Dorrestijn van RTC Bouw uit Hardenberg toe. “Het is heel belangrijk voor de leerlingen om zo het vak goed onder de knie te krijgen.”

Na de eerste steenlegging hadden de buren en toekomstige bewoners de gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken. Heb je interesse in de laatste woning of wil je meer informatie, neem dan contact op met OCB Bouw via info@ocb-bouw.nl of 0529–452810.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.