eerste asielzoekers aangekomen in ommen

De eerste twintig asielzoekers zijn vandaag aangekomen op vakantiepark Besthmenerberg in Ommen. Dat meldt RTV Oost. Ze komen voornamelijk uit Syrië, enkelen van hen komen uit Irak.

In totaal worden er tot 1 april volgend jaar 370 asielzoekers opvangen. De opvang gebeurt in huisjes van de stichting Vacantievreugd. Het gaat volgens woordvoerder Hermien Keegstra om een gemêleerd gezelschap, onder wie gezinnen, echtparen, broers en zussen en vaders met hun dochter of zoon. De vluchtelingen zijn pas sinds kort in Nederland. Ze zijn gescreend op onder meer tbc in Ter Apel en na enkele dagen doorgestuurd naar Ommen.

Besthmenerberg in Ommen is een aanvullende opvanglocatie en geen AZC. In een AZC zitten vluchtelingen die al verder in de procedure zijn óf in afwachting zijn van een definitieve opvangplek óf in afwachting zijn van een terugvlucht naar huis.

De stichting Vacantievreugd werd benaderd door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De gemeente Ommen gaf haar medewerking aan de opvang en komt daarmee staatssecretaris Teeven tegemoet, die opvangplekken zoekt voor Syriërs en Irakezen die hun land ontvluchten. Teeven zei eerder dat hij tot het eind van dit jaar zo’n 65.000 asielzoekers verwacht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.